Curs organizat in parteneriat cu EUCIC: Biofilm-driven infections: research and clinical relevance

In perioada 20-22 februarie 2019 a avut loc in București cursul “Biofilm-driven infections: research and clinical relevance”. (en)

Cursul a fost organizat de către Societatea de Boli Infecțioase si HIV/SIDA, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București, si Institutul de Cercetări al Universității București (ICUB).

Cursul a făcut parte dintre modulele locale ale Certificatului European de Prevenție si Control al Infecțiilor, organizat de către EUCIC (European Committee for Infection Control), sub auspiciile Societății Europene de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase (ESCMID).

Cursul a abordat teme de mare actualitate precum: relevanța clinică a consorțiilor microbiene, rolul quorum sensing în cooperarea inter-microbiană, tehnici practice de evaluare in vitro a formării de biofiom, strategii de control și prevenție a infecțiilor asociate cu formarea de biofilm, managementul clinic al infecțiilor cu formare de biofilm.

Cursul a fost creditat de către EACCME cu un număr de 13 credite Europene de educație medicală continuă.

Cursul va fi organizat din nou în anul 2021 în parteneriat cu EUCIC, fiind disponibil pentru medici sau farmaciști, asistente sau alte categorii de personal medical cu studii superioare, cu experiență în controlul sau prevenția infecțiilor.