Hepatita C se poate vindeca. Campanie Un test pentru viata ta!

Hepatita C se poate vindeca. Campanie Un test pentru viata ta!

Campanie de testare gratuită pentru depistarea virusului hepatitic C.

Societatea de Boli Infecțioase si HIV/SIDA, a demarat, începând cu luna decembrie 2019, o amplă campanie gratuită pentru depistarea virusului hepatitic C.

Obiectivele sunt:

• Informarea, educarea populației generale privind riscurile nediagnosticării și netratării infecției cu virus hepatitic C
• Creșterea ratei de diagnosticare în rândul populației la risc

Campania de testare gratuită din București, județele Suceava și Iași se va derula în perioada decembrie 2019 – iunie 2020, timp în care se vor organiza sesiuni de lucru cu medicii de familie parteneri în proiect, medicii specialiști și autoritățile din Sănătate.

În opinia Societății de Boli Infecțioase și HIV/SIDA, colaborarea acestei echipe este esențială pentru stabilirea unui diagnostic corect, instituirea tratamentului și respectarea protocoalelor de prescriere a terapiei, precum și pentru îndrumarea pacienților cu VHC către accesul la tratament.

Depistată la timp, Hepatita C se poate vindeca, prevenind astfel cazurile grave de boală, precum ciroza hepatică sau cancerul hepatic produse de acest virus. Depistarea timpurie este cheia acordării tratamentului medical de succes și stoparea răspândirii infecției.

Vor fi testați gratuit 50,000 pacienți la risc, cu teste rapide de sânge, pentru depistarea virusului hepatitic C.

Un test pentru viata ta! este o campanie realizată cu sprijinul companiei AbbVie.