Invitatie deschisa catre membrii echipei de control al infectiilor, serviciul de epidemiologie, SPIAAM

Va invitam pe această cale sa raspundeti in numele spitalului dvs. la cateva intrebari in cadrul unui studiu despre atitudinea cu privire la vaccinarea antigripala, studiu implementat de catre Comitetul European pentru Controlul Infectiilor (EUCIC)

Studiul prevede completarea chestionarului de catre doua persoane per spital: un medic, si respectiv un asistent, ambii facand parte din echipa de control al infectiilor / epidemiologie / SPIAAM.

In cazul in care nu completati dvs direct acest chestionar, avem rugamintea sa redirectionati invitatia catre persoana/persoanele adecvate din cadrul spitalului dvs, astfel incat sa fie reprezentata Romania in cadrul acestei initiative internationale.

https://www.umfrageonline.ch/s/92e96ef

Cu stima,

Din partea grupului de lucru EUCIC Romania: Conf. Dr. Daniela Pitigoi, Conf. Dr. Oana Sandulescu, S.L. Dr. Dragos Florea – Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, Bucuresti.

 

Informatii despre chestionar:

Personalul medical este expus unui risc de infectie cu virusuri gripale. Din acest motiv, vaccinarea antigripala anuala este recomandata pentru personalul medical, nu doar pentru a asigura protectia lor individiala, cat si pentru a proteja colegii si, poate chiar mai important, pacientii. Cu toate acestea, rata vaccinarii antigripale la personalul medical este in general sub nivelul optim, si difera de la tara la tara. 

Compartimentul de control al infectiilor are potentialul de a schimba atitudinea si practica personalului medical cu privire la vaccinarea antigripala. 

Prin acest chestionar elaborat de catre Comitetul European pentru Controlul Infectiilor (European Committee on Infection Control – EUCIC) din cadrul Societatii Europene de Microbiologie Clinica si Boli Infectioase (European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases – ESCMID), ne propunem sa intelegem atitudinea echipelor de control al infectiilor cu privire la vaccinarea antigripala in diferite tari, si considerentele pe baza carora se accepta sau se refuza vaccinarea antigripala. Rezultatele si concluziile derivate din acest chestionar vor contribui la dezvoltarea de strategii viitoare.

Chestionarul poate fi completat in perioada 17 mai – 15 iulie 2019, fiind disponibil in romana sau in engleza la link-ul de mai jos:

https://www.umfrageonline.ch/s/92e96ef

Va multumim anticipat pentru participarea dvs la aceasta initiativa interesanta si pentru feedback-ul oferit!

Ne puteti contacta oricand in cazul in care aveti intrebari la adresa EUCIC@escmid.org 

Grupul de lucru studiu EUCIC: Önder Ergönül, Şiran Keske, Nico T. Mutters, Constantinos Tsioutis; traducere: Gabriel Birgand, Elena Carrara, Edwina Doting, Juan Pablo Horcajada, Natalia Pshenichnaya, Oana Sandulescu.